dr.Csigi Tamás Fogorvos Budapest

hírek, érdekességek

Napszúrás kisgyermekeknél Napszúrás kisgyermekeknél

A napszúrást többnyire közvetlen napsugárzás okozza, ami az agyhártya ingerléséhez vezet. Ez gyakran együtt jár az agy megduzzadásával és az agyi nyomás emelkedésével. Különösen nagy veszélyt jelent a napszúrás a csecsemőkre, főleg akkor, ha a kis fejük vagy nyakuk fedetlenül ki van téve a napsugaraknak.

 részletek
Sárgabarack: Hosszú élet titka? Sárgabarack: Hosszú élet titka?

A nyár egyik kedvelt gyümölcse a sárgabarack. Azon túl, hogy finom, nagyon egészséges is. Az pedig a ráadás, hogy sokféleképpen felhasználhatjuk a gasztronómiában.

 részletek
Így spórolj értékes perceket hajmosás során! Így spórolj értékes perceket hajmosás során!

A kezdő édesanyák által sokat hangoztatott a „hajat mosni sincs időm” panasz. Bizony, van benne valami, főleg ha hosszú hajkoronával rendelkezel. Tippjeinkkel azonban lerövidítheted az erre fordított időt.

 részletek
Mit csomagoljunk a táborozáshoz? Mit csomagoljunk a táborozáshoz?

Csak ami fontos, azt rakjuk el! Na de mi az, ami tényleg kellenei fog a táborozás alatt?

 részletek
Új hobbit keresel? Ezt imádni fogod! – Avagy porondon a felnőtt színezők Új hobbit keresel? Ezt imádni fogod! – Avagy porondon a felnőtt színezők

Nem csupán a gyerkőcök kiváltsága a színezés. Napról napra egyre több felnőtt fedezi fel. Itt tavasz, a megújulás – új hobbiként tökéletes elfoglaltság. Kattints a részletekért!

 részletek
Találj önmagadra! Újratervezés anyaként - 6. rész - Blogolj! Találj önmagadra! Újratervezés anyaként - 6. rész - Blogolj!

A legtöbb anya életében eljön az az időszak, általában a gyermek 1-2 éves kora között, amikor úgy érzi, hogy elvesztette saját magát valahol a pelenkák, szülő-gyermek játszmák és a takarítás közepette. Cikksorozatunk, gondolatébresztő szándékkal összegyűjtött néhány elfoglaltságot, amivel az anyaság mellett is önmagunk lehetünk. A sorozat zárásaként a blogindítást ajánljuk az olvasók figyelmébe.

 részletek
Gyurmázzunk gyermekeinkkel! Gyurmázzunk gyermekeinkkel!

Már régóta közkinccsé szerettem volna tenni ezt a receptet, mert amióta először kipróbáltuk, csak ilyet készítünk. Gyereknap alkalmából nincs is jobb program annál, minthogy a család apja és nagyja együtt gyurmázzon.

 részletek
Itt a bodza szörp szezon! Itt a bodza szörp szezon!

Imádom a májust, nemcsak azért mert kivirágzik a természet, mindenki mosolyog a napsugarak áldásos melegétől, jön a nyár, vagy a gyereknap, hanem mert nyílik a bodza!

 részletek
Ma van az elhízás világnapja - Május 22 Ma van az elhízás világnapja - Május 22

A magyar gyerekek 16 százaléka túlsúlyos vagy kövér.

 részletek
Találj önmagadra! Újratervezés anyaként - 5. rész - Jótékonyság és önkéntes munka Találj önmagadra! Újratervezés anyaként - 5. rész - Jótékonyság és önkéntes munka

A legtöbb anya életében eljön az az időszak, általában a gyermek 1-2 éves kora között, amikor úgy érzi, hogy elvesztette saját magát valahol a pelenkák, szülő-gyermek játszmák és a takarítás közepette. Cikksorozatunk, gondolatébresztő szándékkal összegyűjtött néhány elfoglaltságot, amivel az anyaság mellett is önmagunk lehetünk. Utolsó előtti cikkünkben a jótékonyságról írnunk pár gondolatot.

 részletek
Május 10., Madarak és fák napja Május 10., Madarak és fák napja

1902. május 19-én, Párizsban egyezményt kötöttek az európai államok a mezőgazdaságban hasznos madarak védelme érdekében. Ugyanebben az évben,hazánkban Chernel István ornitológus szervezte meg először a világon a madarak és fák napját. Magyarországon az 1906. évi I. törvénycikk szabályozza és azóta is minden évben május 10-én megrendezésre kerül e jeles nap.

 részletek
Petefészekrák világnapja: Május 8. Petefészekrák világnapja: Május 8.

Bár a Mályvavirág Alapítvány fókuszában a méhnyakrák áll, fontosnak tartjuk, hogy más nőgyógyászati rákokra is felhívjuk a figyelmet.

 részletek
Tavaszi üde smink lépésről lépésre Tavaszi üde smink lépésről lépésre

A tavasz közeledtével egyre inkább az élénkebb színek felé nyúlunk – a sminkek terén sincs ez másként. Cikkünkben egy üde smink elkészítését láthatod.

 részletek
Egy történet Anyák napjára Egy történet Anyák napjára

Anyák napján minden kisgyerek megköszönti édesanyját, nagymamáját. Természetesen ezért rengeteg ölelést és puszit kap. A puszi mellé kaphatna a gyerkőc mesét is...

 részletek
Tavaszi felüdülés a fürdőszobában Tavaszi felüdülés a fürdőszobában

A téli „forró fürdő” szeretete szinte mindenkinél jelen van. A jó idő köszöntével sem kell lemondanod a lazítós fürdőzésekről, csupán egy-két szokásodon kell változtatnod. Hogy miken? Cikkünkből megtudhatod.

 részletek
Mit is ünneplünk május 1-én? Mit is ünneplünk május 1-én?

Évről évre sok-sok rendezvény vár ránk Május 1-én. Ünnepelünk mind valamit, de mit is? Május 1-je a munka, a szerelem és a termékenység ünnepe.

 részletek
Fagylalt napja 2016! A fagyi nap alatt féláron van a fagyi! Fagylalt napja 2016! A fagyi nap alatt féláron van a fagyi!

A magyar kézműves fagylalt napja 2016. május 8. Ezen a napon féláron lehet fagylaltozni a résztvevő fagyizókban. A fagyi napja idén sem marad el. Cikkünben elérhető a fagyizók listája is, ami folyamatosan frissül!

 részletek
Gyömbér, te csodás! Gyömbér, te csodás!

A gyömbér alkalmazása nem újkeletű dolog, a kínaiaknál és az indiaiaknál évszázados hagyományokra nyúlik vissza. Cikkünkben beszámolunk arról, hogy mi mindenre és milyen sokoldalúan felhasználható növényről van szó.

 részletek
Találj önmagadra! Újratervezés anyaként - 4. rész - Sportolj! Találj önmagadra! Újratervezés anyaként - 4. rész - Sportolj!

A legtöbb anya életében eljön az az időszak, általában a gyermek 1-2 éves kora között, amikor úgy érzi, hogy elvesztette saját magát valahol a pelenkák, szülő-gyermek játszmák és a takarítás közepette. Cikksorozatunk, gondolatébresztő szándékkal összegyűjtött néhány elfoglaltságot, amivel az anyaság mellett is önmagunk lehetünk. Negyedik cikkünkben felszabadulnak az endorfinok.

 részletek
Első alkalom a fogorvosnál Első alkalom a fogorvosnál

Nemrég egyik cikkünkben a baba fogmosásáról esett szó, most pedig tovább lépünk, az első fogorvosi vizitről szedtük össze a legfontosabb tudnivalókat.

 részletek

  1 2 3 4 5 6 7  

hirdetés

Légyírtás,légycsapda

intézmények

 ismerd meg őket

hírek

 érdekességek

Terhesség hétről hétre Terhesség hétről hétre

Terhesség hétről hétre, Babaváró sorozat. Az 1 héttől a 40. hétig.


2017. június 11.
 részletek
további hírek

programajánló

erről

 beszélünk

Csuklás

Hozzászólt: Erika1986 2016.12.28. 10:10

ideális családi kutya

Hozzászólt: Vikiri30 2016.06.07. 22:10

Kismamaruha

Hozzászólt: k.kati 2015.05.07. 00:12

Időjárás-front

Hozzászólt: k.kati 2015.05.07. 00:12

Fehérvári bölcsödék

Hozzászólt: huncutka 2015.01.20. 18:06

Tesó

Hozzászólt: Tanmolyda 2014.08.25. 08:08

babaúszás

Hozzászólt: tbrigi87 2014.06.22. 10:10

Gyerekbarát étterem

Hozzászólt: s.maja 2014.05.16. 14:02

további fórumtémék

kövessen minket